8 formelių liejimo idėjos naudojant vakuuminio formavimo aparatą

Turite minčių įsigyti vakuuminio liejimo aparatą? Puiki idėja! Norime jums pristatyti Mayku FormBox vakuuminio liejimo įrenginį. Tai šiuolaikiškas ir itin modernus aparatas, kuriuo išliesite pačias įvairiausias formeles arba pasigaminsite tik tam tikrus elementus, reikalingus gaminio užbaigimui. Taigi, kuo ypatingas Mayku FormBox ir kokių formelių liejimui jį galite panaudoti?

Tradicinės formelės brutalizmo stiliaus žvakėms

1. Brutalizmo stiliaus žvakės atrodo itin originaliai ir moderniai. Šių žvakių gamybai yra naudojamos šlifuoto medžio formos. Jei norite dirbti su vašku, galite jį nudažyti ir suteikti jam pageidaujamą atspalvį. Kaip alternatyvą, galite rinktis jau rinkoje esantį spalvotą vašką. Kviečiame pažiūrėti šį video įrašą ir pamatyti neįtikėtiną žvakių gamybos procesą:

 https://www.facebook.com/watch/?v=1842959129256045

Brutalizmo stiliaus žvakė

Paveikslėlio šaltinis

Pasigaminkite dėklą dažams

2. Mayku FormBox pagalba galite pasigaminti vandeninių dažų dėklą, kurio viduje yra speciali talpa vandeniui įpilti. Taip pat paliktas skyrelis teptukui. Dėklas yra uždaromas su specialiai prie jo pritvirtinta platesne guma, kuri neleidžia dėklui atsidaryti.

dėklas dažams

Paveikslėlio šaltinis

Magnetinis popieriaus prispaudėjas

3. Originalaus dizaino magnetinis popieriaus prispaudėjas, kuris pasitarnaus kartu ir kaip magnetinis laikiklis sąvaržėlėms. Visa šio gaminio paslaptis – į vakuuminio formavimo aparatą įdėtas gipsas ir keletas magnetų. Taigi, bet koks metalinis daiktas puikiausiai prisitvirtins prie prispaudėjo. Tokiu principu galite naudoti ne tik gipsą, tačiau ir betoną, Jesmonite medžiagas ar silikoną.

Magnetinis popieriaus prispaudėjas

Paveikslėlio šaltinis

Laikrodžio formos gaminimas termoformavimo metodu

4. Laikrodis iš betono? Kodėl gi ne. Tokiam projektui įgyvendinti yra naudojama medinė lazeriu pjauta forma. FormBox pagalba suformuojame plastiko apvalkalą, tuomet į formos centrą reikia įstatyti šiaudelį. Šiaudelio pagalba paliksite vietos laikrodžio rodyklėms. Tuomet supilkite betoną. Laikrodžio mechanizmai yra pakankamai nebrangūs ir universalūs, todėl galite drąsiai eksperimentuoti!

Laikrodžio formos gaminimas termoformavimo metodu

Paveikslėlio šaltinis

Tekstūrinių Jesmonite padėkliukų formelės

5. Formeles šiems padėkliukams galite atspausdinti 3D spausdintuvu. Toks formelių gaminimas yra pakankamai naujas metodas. Anskčiau tam buvo naudojami trapūs sausainiai! Atspausdinę padėkliukų formeles, pačių padėkliukų gamybai rekomenduojame naudoti Jesmonite. Ši medžiaga yra labai universali, o ją naudoti yra išties paprasta. Į Jesmonite galite įmaišyti įvairių spalvų pigmentus arba pridėti terrazzo (mozaikinio betono).

Tekstūrinių Jesmonite padėkliukų formelės

Paveikslėlio šaltinis

Geometrinis terariumas

6. Vakuuminio formavimo aparatu yra gaminami geomentriniai terariumai. Pirmiausia, yra pagaminama plastikinė formelė terariumo pagrindui, į kurią vėliau yra pilamas betonas. Terariumo viduje viso apipavidalinimo kūrimui yra naudojamas molis, smėlis ir dažai. Taip yra sukuriamas itin realistiškas vaizdas (akmenys, uolos ir pan.). Norint dar labiau sustiprinti vaizdą, terariumo viduje galima naudoti įvairius augalus ar jų motyvus.

Geometrinis terariumas

Paveikslėlio šaltinis

Brangakmenių formos muilas

7. Voniai skirtų dekoro elementų bei kūno priežiūros priemonių asortimentas yra tiesiog milžiniškas. Norint pasigaminti muilą, savo išvaizda primenantį brangakmenius, tam į pagalbą pasitelkite FormBox aparatą. Medienos formelės yra pripildomos permatomu glicerino muilu. Galite pamėginti pasigaminti ne tik muilą, tačiau ir vonios bombas, kietą šampūną ar masažui skirtas priemones.

https://thepapermama.com/2016/07/gemstone-soap-diy/

Paveikslėlio šaltinis

Formelės šokoladiniams saldainiams

8. Mayku FormBox vakuumavimo aparato pagalba galima sukurti formeles, naudojamas maisto gamybai. Personalizuoti šokoladiniai saldainiai, guminukai – visa tai galite pasigaminti turėdami savo norimas formeles. Gražiausios formos ir įvairiausi skoniai. Išlaisvinkite savo fantaziją ir pradžiuginkite artimuosius bei draugus savo rankų darbo skanumynais.

Formelės šokoladiniams saldainiams

Paveikslėlio šaltinis

Pateikėme jums tik kelias idėjas, kurias galite įgyvendinti Mayku FormBox aparato pagalba. Naudokite įvairias medžiagas ir pasigaminkite savo svajonių daiktus naudodami silikoną, skystą plastiką, Jesmonite, šokoladą bei kitas medžiagas. Kurkite be jokių ribų!