Jesmonite - interjero dekoro detalių ir dovanų verslo pradžia

Ar kada nors turėjote minčių savo kūrybiškumą atskleisti kitame lygyje? Jei taip, tuomet pirmyn kartu su neįtikėtinomis ir universaliomis Jesmonite priemonėmis.

Jesmonite – tai vandens pagrindu pagaminta kompozicinė medžiaga, kuri yra visiškai nekenksminga, itin universali ir labai mėgstama įvairiausių kūrėjų. Šią medžiagą 1980 metais sukūrė Peter Hawkins, dirbęs betono gamykloje. Jis pastebėjo, jog į betono miltelius įmaišius akrilo, yra išgaunamas ilgaamžis ir labai universalus kompozitas. Štai taip ir atsirado  Jesmonite AC100. Prabėgus 35 metams Jesmonite toliau tobulina savo produkciją ir rinką papildo vis naujais produktais: pigmentais, užpildais, gruntu, paviršių padengimui skirtu geliu.

Pačioje Jesmonite atsiradimo pradžioje, ši medžiaga buvo naudojama architektūroje ir statyboje. Tačiau bėgant laikui, ji buvo pritaikyta ir kitose srityse: papuošalų gamyboje, namų interjero detalių ir dovanų kūrime, įvairių skulptūrų gamyboje, kino ir televizijos industrijoje.

Taigi, kaip pradėti verslą naudojant Jesmonite produktus? Kaip jį sėkmingai vystyti? Netrukus sužinosite atsakymus į visus šiuos klausimus! Esate pasiruošę? Tuomet važiuojam!

Verslo pradžia ir plėtra

Nusprendėte, jog Jesmonite yra būtent tos priemonės, su kuriomis norite dirbti? Puiku. Kas toliau? Šiame įraše išsamiai papasakosime ir patarsime, ko reikėtų imtis, jog jūsų mintys ir idėjos materializuotųsi.

Jesmonite padėkliukas

Šaltinis

Ar žinojote, Jesmonite turi virš 30 oficialių atstovų visame pasaulyje? Taigi, pirmiausia susisiekite su jūsų šalyje arba kaimynėje šalyje įsikūrusiais Jesmonite pardavėjais. Rekomenduojame kreiptis tik į oficialius ir patikimus Jesmonite atstovus, kadangi tokiu atveju būsite užtikrinti, jog įsigysite kokybiškus produktus. Jesmonite įmonė labai atidžiai renkasi savo produktų perpardavinėtojus, todėl pirkdami iš oficialių atstovų niekuomet neprašausite. Mūsų įmonė Silforma yra vienintelis oficialus Jesmonite Lietuvoje!

Teorinės ir praktinės žinios apie Jesmonite produktus

Prieš paimdami į rankas naują produktą, pirmiausia turite išsamiai pasidomėti, kas tai per medžiaga, kokios yra jos savybės ir ypatybės. Puikiai suprantame, jog norite kuo greičiau pradėti. Ypač kai rezultatai Jesmonite dėka yra tiesiog neįtikėtini – gražiausios spalvos, puikiausios formos. Tačiau kantrybės! Jesmonite turi daugybę panašumų su kitomis medžiagomis: betonu, tinku, derva. Taigi, jums yra labai svarbu žinoti visas subtilybes, susijusias su šiuo produktu.

Jesmonite lit-lights

Šaltinis

Pirmas žingsnis – Jesmonite Starter Kit. Tai yra rinkinys pradedantiesiems, kurio dėka galite susipažinti su produktu ir pagaminti savo pirmuosius daiktus. Starter kit rinkinį verta įsigyti, nes tai yra puiki ir, svarbiausia, nebrangi investicija, kurios visiškai pakanka pirmiems žingsniams kartu su Jesmonite. Sekantis žingsnis galėtų būti Jesmonite dirbtuvės. Lietuvoje yra keletas kūrėjų, kurie mielai dalinasi savo patirtimi dirbant su šia medžiaga. Pavyzdžiui, Lit Lights mielai jus pakvies į Jesmonite dirbtuves! Kviečiame apsilankyti šių menininkų internetinėje svetainėje: https://www.lit-lights.lt/

Kaip ir kur parduoti?

Mūsų laikmetis ir skaitmeninis amžius yra itin patogūs pardavinėti savo pagamintus kūrinius. Retas žmogus šiais laikais nesinaudoja išmanuoju įrenginiu ar nenaršo internete. Socialiniai tinklai, tinklalapiai, elektroninės parduotuvės – tam, kad parduotumėte, jums nebereikia turėti fizinės parduotuvės. Pati patogiausia ir papraščiausia prekyba dabar vyksta būtent internetinėje erdvėje.

Jei nuspręsite sukurti savo tinklalapį, tam prireiks kūrybiškumo, techninių įgūdžių, finansų. Šie trys punktai yra privalomi, jei norėsite ir toliau nuolat tobulinti savo puslapį, didinti jo matomumą ir lankytojų srautą. Visuomet galite rinktis alternatyvą tradiciniam tinklalapiui. Tai yra jau egzistuojančios ir puikiai veikiančios prekybos internete platformos: Etsy, Folksy, Not on the High Street ar Ebay. Jei nuspręsite savo gaminius pardavinėti būtent čia, jums reikės sumokėti tik nedidelius mokesčius, kuomet nuspęsite įdėti prekę pardavimui ar ją parduosite. Toks prekybos būdas yra gerokai pigesnis ir paprastesnis, nei nuosavo puslapio kūrimas.

Žinoma, visuomet galite rinktis ir tradicinę prekybą. Galbūt savo mieste žinote vietinių parduotuvėlių, kurios mielai prekiautų jūsų gaminiais?

Kuo dažniau jūsų darbai bus matomi, tuo populiaresni jie taps. Tokiu būdu auginsite savo verslą, o tai jums suteiks galimybę ne tik dirbti, bet ir uždirbti. Be to, fizinė prekyba skatina bendravimą, socialinius ryšius. Turėsite puikią progą susipažinti su kitais meninkais ir kūrėjais.

Atlikite rinkos tyrimą ir pasidomėkite konkurentais

Kodėl yra svarbu išanalizuoti rinką ir kuo daugiau sužinoti apie kitus kūrėjus bei jų pardavinėjamus daiktus? Žinodami realią situaciją, jūs galėsite lengviau numatyti tolimesnį savo veiksmų planą. Žinodami, ko reikia pirkėjams, galėsite tapti tuo žmogumi, kurio pasiūla atitiks paklausą. Galbūt jūs turite būtent tai, ko ieško žmonės, o vietiniai pardavėjai negali pasiūlyti? Galime garantuoti, jog rinkos ir konkurentų analizė bus puikus atspirties taškas jums.

Dizaino eskizai

Daugybė šaunių idėjų gimsta paėmus pieštuką į rankas. Taigi, griebkite popieriaus lapą, pieštuką ir pradėkite braižyti. Labai svarbu vizualizuoti savo idėjas, būsimų darbų formas, detales. Jums visiškai nereikia tobulų įgūdžių tam, jog išlietumėte savo mintis popieriaus lape. Juk ne piešimo konkurse dalyvaujate. Svarbiausia, jog jūsų mintys būtų matomos vizualiai.

 

Braižydami iškart apgalvokite, iš kokių medžagų gaminsite formas, kurias vėliau naudosite savo kūrinių liejimui. Formų gamybai galite rinktis pačias įvairiausias priemones ir metodus:

  • Galite rinktis šiuolaikines technologijas ir savo darbams naudoti 3D spausdintuvu atspausdintas, lazeriu išpjautas,arba CNC frezavimo aparatu pagamintas formas.
  • Formoms gaminti puikiai tinka mediena, tvirtas putplastis, netgi išskutinėta bulvė.
  • Rinkitės tradicinį modeliavimui skirtas molį, taip pat polimerinį arba savaime išdžiūstantį molį.
  • Formas galite atrasti tieisog savo namuose, pvz.: vaisiaus gabalėlis.

Skaitmeninis modeliavimas

Tradiciniai kūrėjai savo kurybai dažniausiai naudoja tradicinius metodus. Norite išsiskirti? Tuomet į pagalbą pasitelkite naujausias technologijas. Viena iš tokių naujovių yra skaitmeninis modeliavimas, kuris suteikia neribotą laisvę kurti.

Jei planuojate jums reikalingas formas gaminti 3D spausdintuvu, jas išpjauti lazeriu, arba jų gamybai naudoti CNC frezavimo aparatą, tuomet jums teks prisijaukinti skaitmeninį modeliavimą. Internete apstu įvairių programų, kurių pagalba išmoksite modeliuoti skaitmeniniu būdu:

  • Tinker CAD
  • Google Sketch Up
  • Fusion 360
  • Vectory

Rekomenduojame išmėginti bent jau kelias programas ir tokiu būsu lengviau apsispręsite, su kuria iš jų norite dirbti.

Sumaketuokite pirmuosius prototipus

Nekantraujate pradėti prekiauti savo kūriniais? Neskubėkite. Kuo geriau pasiruošite, tuo sėkmingesnį rezutatą gausite. Pirminės idėjos yra labai svarbu, tačiau lygiai taip pat svarbu ir tinkamas jų įgyvendinimas. Sukurdami daikto prototipą jūs iškart įžvelgsite tam tikrus trūkumus ir galėsite iškart juos patobulinti. Taigi, galiausiai jūsų pirkėjas galės įsigyti tobulą daiktą. Kuo labiau jūsų kūryba sužavės klientus, tuo greičiau jūsų sukurti daiktai taps paklausūs ir populiarūs.

Kurdami namų interjerui skirtus daiktus, būtinai atkreipkite dėmesį į jų saugumą ir praktiškumą. Jeigu jūsų kurtas daiktas bus nepraktiškas arba nesaugus, tuomet net unikalus dizainas jūsų neišgelbės. Prieš pradėdami pardavinėti savo kurtus daiktus, pirmiausia patys juos išmėginkite. Būkite tikri, jog daiktas ne tik gražus, tačiau ir lengvai pritaikomas interjere, bei tinkamai veikia. Turite suprasti, jog namų interjerui ar apyvokai skirti dalykai yra naudojami nuolat.

Dar vienas punktas, į kurį rekomenduojame atkreipti dėmesį, tai yra pats gamybos procesas. Turite apgalvoti ar sugebėsite pagaminti reikiamą prekių kiekį. Taigi, išgryninkite savo idėją, pagaminkite daikto prototipą, patobulinkite jo funkcionalumą ir dizainą, ir štai - jūs jau beveik pasiruošęs pristatyti savo kūrinius pirkėjams!

Įamžinkite savo gaminius ir jų kūrybos procesą

Ar jūsų darbų prototipai jau patobulinti? Jei taip, tuomet metas pasiruošti sekančiam žingsniui – prekybai. Ar žinote, kas pirmiausia pritraukia pirkėjo dėmesį? Žinoma, jog vaizdas. Tinkamas vizualinis sprendimas, pristatant jūsų kūrybą, yra dar vienas raktas į sėkmę. Itin svarbu klientams parodyti profesionalias jūsų darbų nuotraukas bei vaizdo įrašus. Kaip jau supratote, kuo profesionalesnis ir patrauklesnis bus jūsų tinklalapis, tuo daugiau pirkėjų dėmesio sulauksite. Taigi, pasidalinsime patarimais, kurie pagelbės įgyvendinant vizualinius aspektus internete ir pritraukti klientus:

  • Kiekvieną daiktą nufotografuokite atskirai. Sukurkite savo gaminių katalogą. Įvairiu rakursu nufotografuotas gaminys bus aiškiau matomas. Klientas galės virtualiai apžiūrėti jį dominantį daiktą iš visų pusių. Jei gaminys turi unikalių savybių ar ypatybių, būtinai tai pabrėžkite ir parodykite būsimam klientui.
  • Daiktų grupės nuotraukos. Tokios rūšies nuotraukos yra labai naudingos, kadangi galite jas naudoti puslapio baneriams, lankstinukuose ar vizitinėse kortelėse, taip pat socialinuose tinkluose. Be to, tokios nuotraukos pristato bendrą jūsų kūrybos kryptį ir viziją. Taigi, improvizuokite fotografuodami ir filmuodami savo darbus.
  • Kūrinių pritaikymas klientų gyvenime. Nuotraukos ar video madžiaga suteikia galimybę parodyti savo klientams kaip jūsų kūrinius galima pritaikyti namų interjere. Žmonės dažnai ieško idėjų namams ar dovanoms ir jūs galite jiems padėti.
  • Už kadro. Klientai dažniausiai lieka lojalūs jiems artimiems ir patinkantiems kūrėjams ar prekių ženklams. Atskleisdamas dar niekam nerodytus momentus jūs tarytum skatinate klientus jumis pasitikėti, kadangi parodote jiems daugiau nei tik gražų galutinį rezultatą.

Nesijaudinkite, jums tikrai neprireiks naujausios video ar foto technikos, kuri kainuoja milžiniškus pinigus. Jei turite atliekamų lėšų, visuomet galite kreiptis į laisvai samdomą fotografą arba turinio kūrėją. Tačiau, jei jūsų finansinės galimybės yra ribotos, jūs kuo puikiausiai galite šiuos darbus atlikti ir pats, tam panaudodamas savo turimą telefoną ir tinkamą apšvietimą.

Įpakavimas ir jo svarba jūsų prekės ženklui

Tikriausiai net nesusimąstėte, jog prekės įpakavimas turi itin didelę reikšmę jūsų verslo sėkmei? Taigi, kuo svarbi yra pakuotė? Visų pirma, jūsų siunčiama prekė turi pasiekti pirkėją nesudužusi ir nesugadinta. Žinoma, pasitaiko atvejų, kuomet net saugiausiai įpakuotas daiktas yra sugadinimas siuntimo metu. Tačiau ši tikimybė gerokai sumažėja, kuomet jūs tinkamai ir kruopščiai supakuosite savo gaminį. Galime užtikrinti, jog klientai visuomet įvertina pastangas, ypač kuomet jos yra akivaizdžiai matomos. Kiekvienas pirkėjas džiaugsis gavęs atidžiai supakuotą ir tvarkingą prekę.

Fizinėse parduotuvėse ar internete galite rasti pačių įvairiausių pakavimo priemonių: burbulinę plėvelę, birias pakavimo granules, įvairiausių rūšių popierių ir gausybę kitų dalykų, skirtų pakavimu. Galite pamėginti išsiųsti keletą savo darbų draugams ar šeimos nariams ir tokiu būdu atrasite būtent jums patikimiausias ir labiausiai pasiteisinusias priemones, kurių dėka jūsų klientai gaus saugiai įpakuotas prekes.

Dar vienas svarbus aspektas, į kurį rekomenduojame atkreipti dėmesį – malonios smulkmenos ar mažos dovanėlės klientams. Šis sprendimas neabejotinai pradžiugins pirkėjus, todėl ir sekantį kartą jie bus daugiau linkę rinktis būtent jus ir jūsų gaminius. Štai keletas idėjų, kuriomis galite pasinaudoti:

  • Padėkos atvirutės, vizitinės kortelės, atvirutės su įmonės logotipu, nuolaidos kodas sekančiam apsipirkimui;
  • Nedideli naujienlaiškiai ar lankstinukai, kurie iliustruoja jūsų įmonės veiklą, istoriją, tolimesnius planus ir vizijas;
  • Nemokami mėginukai arba saldumynai – juk mažos dovanėlės ir dėmesys stiprina draugystę, bei kuria ryšį tarp pardavėjo ir pirkėjo;
  • Lipdukai, laikinos tatuiruotės, daugkartinio naudojimo maišeliai – visa tai reikalauja minimalių išlaidų, o atneša didelę pridėtinę vertę.

Nustebinkite ir pradžiuginkite savo klientus dar prieš jiems išpakuojant užsakytą daiktą.

Paruoškite pardavimo ir marketingo platformas

Tai viena iš ilgiausiai trunkančių, tačiau itin svarbių sudedamųjų sėkmingo pardavimo dalių. Prieš pradėdamas pardavinėti savo kūrinius, pirmiausia turite įvertinti ir apskaičiuoti jų savikainą: medžiagų kainą, darbo laiką, kaštus ir t.t. Įvertinę išlaidas, galėsite nustatyti pardavimo kainą. Neretai ši užduotis pasirodo pakankamai paini, kadangi tenka varžytis ir su kitais, galbūt pigiau savo gaminius parduodančiais, žmonėmis. Tačiau turite suprasti, jog per pigiai parduodami savo kūrinius ir negaudami pelno, jūs būsite priversti ateityje nutraukti savo veiklą ir  gamybą. Taigi, viską apskaičiuokite ir galvokite kelis žingsnius į priekį!

Dar vienas punktas, kuris yra neabejotinai svarbus – tinkami prekių aprašymai ir klientui prieinama informacija. Be to, jūsų prekės ar puslapis turi būti matomi ir randami klentų. Rekomenduojame įgyti SEO pagrindus ir žinoti pačias pagrindines taisykles apie tai, kas turi būti rašoma, kokie raktažodžiai privalo būti jūsų tekste, jei norite, jog potencialūs klientai jus rastų.

Na ir pats metas nuspręsti, kuriuos marketingo kanalus jūs naudosite. Ar jums reikalaingas klientų elektroninių paštų sąrašas? Kurios socialinių tinklų platformos jums patraukliausios? Nepaisant to, kiek žmonių sudaro jūsų komandą, privalote išlikti praktiškas. Pradėkite nuo lengviausiai prieinamos platformos, pvz. Instagram‘o.

Silforma Jesmonite

Šaltinis

Prekyba ir kantrumas

Turbūt esate girdėję, jog Romos miestas nebuvo pastatytas per vieną dieną? Lygiai ta pati taisyklė galioja ir bet kuriam verslui. Joks verslas neišsilaikys ir netaps populiarus, jei per daug skubėsite ir neturėsite plėtros  plano. Užsidegimas, aistra, kantrybė ir susikaupimas yra neatsiejami nuo sėkmingo verslo.

Verslo pradžia visuomet yra paini ir sudėtinga. Jums neužtenka tiesiog tikėtis, jog viskas pavyks savaime. Turite įdėti daug darbo ir pastangų, atlikti rinkos tyrimą, sukaupti kuo daugiau žinių. Turite būti užtikrintas tuo, ką darote.

Sėkmės!